2021 Yılı Erasmus Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
9 Nisan 2021 | 14:34

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun Erasmus değişim programları kapsamında düzenlediği beceri bazlı yabancı dil yeterlilik sınavlarını, 7 Nisan 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Ölçme ve Değerlendirme birimi tarafından hazırlanarak Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilen Erasmus değişim programları yabancı dil sınavları, Üniversitemizde ilk kez bu yıl dört temel dil becerisini içerecek biçimde hazırlanıp, uygulandı.

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin alt yapısı kullanılarak gerçekleştirilen sınavlara 557 öğrenci ve personel katıldı. Eş zamanlı olarak yürütülen sınavlarda Yabancı Diller Yüksekokulunda görevli 84 öğretim görevlisi 9 ayrı oturumda ve 57 çevrim içi alt odada görev alırken, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde görevli öğretim görevlileri de anlık teknik destek sağladı.