28-30 Eylül 2020 Yabancı Dilde Yeterlik (Hazırlık Muafiyet) Sınavı Detaylar

Değerli Öğrencilerimiz,

Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavları geçerek üniversitemiz öğrencisi olmaya hak kazandınız. Gazi Üniversitesi’nin yabancı dilde eğitim yapan (kısmen ya da tamamen) lisans programlarına ilk kez kaydını yaptırmış veya bir önceki akademik dönemde başarısız olmuş bütün öğrencilerin mevzuat gereği yeni ders yılı başında Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve uygulanan Yabancı Dilde Yeterlik (Muafiyet) Sınavına girmesi gerekmektedir. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf sayılarak bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlarlar. Sınava katılmayanlar veya katıldığı halde başarılı olamayan öğrencilerin yabancı dil hazırlık programını takip etmeleri zorunludur. Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf olabilmek için geçerli ulusal ve uluslararası sınavlara ve bu sınavlardan istenen puanlara ilişkin bilgiye web sitemizden (https://ydyo.gazi.edu.tr/view/page/106463?siteUri=ydyo) ulaşılabilmektedir.

Dünyaca içinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi sebebiyle, 2020-2021 Akademik yılı Yabancı Dilde Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, 28 - 30 Eylül 2020 tarihlerinde saat 10:00'da Yüksekokul bünyemizde bulunan tüm diller için (İngilizce/Almanca/Arapça/Fransızca) çevrimiçi (online) olarak “Zoom” video konferans uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama Okuma (Reading) ve Dinleme (Listening) bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci aşamadan 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanacaklardır. Sınavın ikinci aşaması Yazma (Writing) ve Konuşma (Speaking) bölümlerinden oluşmaktadır. Bu aşamada 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler başarılı sayılarak fakültelerinde eğim almaya başlayacaktır.

Sınavın yürütülebilmesi için her öğrencinin aşağıdakilere sahip olması gerekmektedir:

  • Bilgisayarınıza ZOOM video konferans uygulamasının indirilmesi gerekmektedir. (Sınavda teknik sıkıntı yaşanmaması ve soruları daha rahat görebilmek için bilgisayar ile bağlanmanız daha iyi olacaktır.)
  • İnternet bağlantısı (Tercihen “Chrome” tarayıcısı)
  • Çalışır durumda bir kamera
  • Çalışır durumda bir mikrofon
  • Çalışır durumda bir kulaklık

 

Sınavın her iki aşaması da kamera karşısında, görevli öğretim elemanları kontrolünde gerçekleşecektir. Bu sebeple, sınava katılacağınız cihazın sağlıklı çalışan kamera ve mikrofon donanımına sahip olduğuna emin olunuz.

Uzaktan eğitim sürencinde, eğitim-öğretime ilişkin tüm duyurular ydyo.gazi.edu.tr adresinden yapılacaktır. Bu sebeple, doğru bilgiye en güvenilir şekilde ulaşmanız için sayfamızı takipte kalmanız büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında, Yüksekokul olarak siz değerli öğrencilerimizle etkili ve hızlı iletişim kurabilmek adına güncel iletişim bilgilerinize ihtiyaç duymaktayız. Aşağıda yer alan bağlantıdaki formu her öğrencimizin doldurması gerekmektedir. Formda beyan ettiğiniz e-posta adresi ve telefon numarası size ulaşım yolumuz olacağından, formu özenle doldurmanızı rica ediyoruz.

Sınavın içeriğine ve uygulama şekline dair detaylı bilgilendirme e-posta adreslerinize gönderilecektir.

 

ÖĞRENCİ BİLGİ FORMUNU DOLDURMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Sağlıklı günler dileriz.

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

background image