Dil Laboratuarları

 G.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde “Dil Laboratuarları", hizmete açılmıştır. A Blok zemin katta hizmete giren laboratuarlar,  son yıllarda oldukça önem kazanan “özerk öğrenme” anlayışı ile öğrencilere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Öğrencilerin, hedef dillerini geliştirme sürecinde hizmet verecek olan laboratuarlarda, Ulaştırma Bakanlığı tarafından sağlanan 40 adet bilgisayar ve kulaklık bulunmaktadır. Toplam 2 adet olan laboratuarlar, dil öğrencilerine internet erişiminin yanı sıra dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak materyallerle zenginleştirilmiş durumdadır. Sınıf dışında da çalışmak isteyen öğrencilere web teknolojilerinden yararlanarak yardımcı olmayı amaçlayan laboratuvarların hizmet alanları aşağıdaki gibidir:

  1. Örnek quiz ve vizeler: Öğrenciler, her bilgisayarın masaüstünde bulunan “sample quizzes and mid-terms” isimli dosyalarda, önceki yıllarda yabancı diller yüksekokullarında hazırlık öğrencilerine uygulanmış okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini içeren sınavlara benzeyen her seviyedeki sınav örneklerine rahatlıkla ulaşacaktır.

  2. Dil becerilerine yönelik bilgisayar programları: Öğrenciler, bilgisayarlara yüklenmiş olan dilbilgisi, kelime bilgisi, okuma ve dinleme becerilerine yönelik çeşitli etkinliklerden yararlanarak dil becerilerini geliştirebileceklerdir.

Sorumlu bir öğretim elemanının nezaretinde yürütülmesi planlanan bu çalışmalar, öğretim elemanlarımızın katılımıyla işlevini yerine getirmeye çalışmaktadır.  Dil laboratuarları hafta içi hergün(pazartesi günleri hariç) faaliyet göstermektedir.

 

G.Ü. YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU ÇALIŞMA ODASI VE YABANCI DİL LABORATUVARI  ÇALIŞMA GÜN VE SAATLERİ

PAZARTESİ

-

SALI

14:30-17:30

ÇARŞAMBA

14:30-17:30

PERŞEMBE

14:30-17:30

CUMA

12:30-15:30

 

background image