Duyuru
Hazırlık Uzaktan Eğitim Süreci
31 Mart 2020 | 23:35

Değerli Hazırlık Öğrencileri,

Bildiğiniz gibi Covid-19 pandemisi sebebiyle ülkemizde yükseköğretim kurumlarının bahar yarıyılı uzaktan eğitim yöntemiyle devam edecektir. Bu sebepten Yüksekokulumuzda devam eden hazırlık dersleri de uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürülecektir. Derslerimiz hem senkron olarak sanal sınıflarla hem de mylab ve materyal destekleriyle beraber devam edecektir.

Bu süreçte sınıflarımızın birleştirilmesi gerekmiştir. Birleştirme sonrasında Almanca, Arapça ve Fransızca Hazırlık sınıfları için birer adet ve İngilizce grubu için 10 adet sanal sınıf oluşturulmuş olup her sanal sınıfın haftada 8 saat canlı (online) ders yapması planlanmıştır.

 

Yüksekokulumuz bünyesindeki tüm öğrencilerimizin sınıflara atanması tamamlandığından sisteme giriş yaparak sanal sınıflara girebileceksiniz. Sisteme giriş yaparken;

Kullanıcı Adı: Öğrenci Numaranız

Şifre: T.C. kimlik numaranız şeklinde olacaktır.

 

Sanal sınıflarda yapılan tüm dersler kayıt altına alınacaktır ve sisteme ders esnasında giremeyen öğrencilerimiz bu kayıtları sonradan izleyebileceklerdir.

 

Almanca, Arapça ve Fransızca Hazırlık sınıfı öğrencileri, sanal dersler haricinde sorumlu olacakları materyaller ve ödevlerle ilgili bilgileri ders hocalarından edinecekledir.

 

İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerinin tümü myenglishlab sisteminden verilen ödevleri haftalık olarak yapacaklardır. Şimdiye kadar sisteme kayıtlı olmayan öğrencilerimiz de myenglishlab sistemine eklenmiştir. Bu öğrencilerimizin myenglishlab kullanıcı adı ve şifreleri bahar dönemindeki sınıf öğretim görevlileri tarafından kendilerine iletilecektir. Sisteme sonradan eklenen öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleri ilerleyen günlerde öğrencilere ulaştırılacaktır. Diğer ödevler konusunda bilgilendirmeler ödevler verilirken yapılacaktır. Ayrıca, Yazma dersleri sonrasında verilecek olan yazma ödevlerinin tümünü gaziwriting@gmail.com adresine mail atmaları gerekmektedir. Yazma ödevlerinin son teslim tarihi ve teslim formatı verilecek ilk ödevle beraber anlatılacaktır.

 

Sınavlar konusunda Üniversitemiz ve YÖK’ün aldığı kararlar doğrultusunda hareket edilecektir. Konu ile ilgili bilgilendirme ilerleyen zamanda yapılacaktır. 2019-2020 Bahar Döneminde 16 Mart tarihine kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalar, ödevler, küçük sınavlar ve ara sınav notlarınız sistemde saklanmaktadır.

Uzaktan eğitim sürecinde kullanacağınız sistem ile ilgili duyurular ve yardım için https://uzaktanegitim.gazi.edu.tr/ web sitesini inceleyebilirsiniz. Sisteme giriş ve aklınızdaki bazı soruların cevapları için https://uzaktanegitim.gazi.edu.tr/posts/view/title/sik-sorulan-sorular-243924?siteUri=uzaktanegitim sayfasını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz web sayfalarından da duyuruları takip etmeyi unutmayınız.

 

Tüm üniversite bünyesinde aynı anda dersler devam edeceği için dersler hafta içi ve hafta sonu olabilmektedir. Bu bağlamda Hazırlık derslerimiz şu şekilde olacaktır:

 

SESSION 1

SESSION 2

SESSION 3

SESSION 4

CUMARTESİ

09.00 – 10.00

10.00 – 11.00

11.00 – 12.00

12.00 – 13.00

 

SESSION 5

SESSION 6

SESSION 7

SESSION 8

PAZAR

09.00 – 10.00

10.00 – 11.00

11.00 – 12.00

12.00 – 13.00

 

Süreç boyunca ortaya koyacağınız emek ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz. Sizlerde yeniden bir araya gelmeyi bizler de dört gözle beklemekteyiz. Şu an için sağlık bakanlığı ve ilgili kurumların uyarılarını takip etmeniz ve bunlara uygun hareket etmeniz en önemli konudur.

 

Ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan bu zor dönemin en kısa sürede sona ermesi hepimizin en büyük arzusudur.

Sağlık dolu günler dileriz.

 

 

background image