Mesleki Gelişim ve Araştırma Ünitesi

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Mesleki Gelişim ve Araştırma Ünitesi, öğretmenin sürekli öğrenmeyi gerektirdiği inancını benimsemiş olup, öğretim görevlilerimizin sürekli öğrenme ve gelişimini desteklemeye yönelik faaliyetler düzenlemek ve bilimsel veriler doğrultusunda okulumuzdaki yabancı dil eğitimini iyileştirmek adına çalışmalar yapmayı hedefleyen bir birimdir. Birimin düzenlediği her türlü etkinlik gönüllülük esasına dayalıdır.

Birimin temel amacı, öğretim görevlilerimiz arasındaki mesleki paylaşım, işbirliği ve etkileşimi destekleyerek mesleki gelişim ve işbirliğini sağlamak, öğretim görevlilerimizin etkileşimi ile daha etkili bir öğrenme ve öğretme ortamı oluşturmaktır. Sürekli gelişen dil öğrenme yöntem, teknik ve teknolojilerine ayak uydurabilmek için öğretim görevlilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bunları takip edebilmelerini sağlayan seminer ve çalıştaylar düzenlemek ve daha etkili bir eğitim verebilmek için istatistiksel verilerle analizler ve akademik bilgilendirmeler yapmak da birimimizin görevlerindendir.

Birimin görev tanımı
  • Kurumumuzun mesleki gelişim konusundaki ihtiyaçlarını belirlemek,

• Belirlenen amaçlar doğrultusunda etkinlik planı ve takvimi hazırlamak,

• Etkinlik planında belirtilen faaliyetleri bu konuda paylaşımda bulunabilecek uzmanlıktaki meslektaşların da destek ve paylaşımlarıyla gerçekleştirmek,

• Daha sonraki faaliyetleri planlamak üzere yürütülen etkinliklere yönelik dönütleri almak ve değerlendirmektir,

• Dönem başında öğrencilerin dil öğrenme sürecine yönelik ihtiyaçlarını tespit etmek

• Eğitim sürecinde karşılaşılan sorunları tespit ederek sınıf içi araştırmalar yürütmek ve bu sorunlara yönelik çözümler geliştirmek,

• Dönem sonunda  hem öğrenci hem de öğretmen anketleri ile mevcut eğitim sürecini istatistiksel araçlarla değerlendirmek,

• Kurumumuzda görev yapan öğretim elemanlarının yüksek lisans ve doktora eğitimleri sürecinde yaptıkları araştırma ve çalışmalardan diğer öğretim elemanlarının haberdar olmasını sağlamak,

• Üniversitemiz bünyesinde akademik araştırma yapacak olan araştırmacıları etik kurul süreci hakkında bilgilendirmek,

• Çeşitli eğitim kurumlarındaki yabancı dil öğrenme ve öğretme etkinliklerine katılımları için öğretim elemanlarını teşvik etmek,

• Yabancı dil eğitimiyle ilgili yürütülen projeler hakkında bilgi temin ederek bu projelere başvuruyu desteklemek,

• Yurt içi ve yurt dışı proje fırsatlarının öğrencilerimize ve öğretim elemanlarına duyurulması,

• Yurt içi ve yurt dışı projelerde yer almak isteyen öğrenci ve öğretim elemanlarımızın bilgilendirilmesi ve gerekli kurumlara yönlendirilmesi,

• Okulumuz bünyesinde yapılacak yeni projelerin duyurulması ve uygulanması,

• Çeşitli projeler dâhilinde öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın yurt dışında eğitim alması için teşvik edilmesi ve başvuru süreçlerinde destek sağlanması,

• Yabancı dil eğitimiyle ilgili proje yazılması.

Bunun yanı sıra, öğrenme faaliyetlerini iyileştirmek ve meslektaşlar arası paylaşım ve fikir alışverişini teşvik etmek amacıyla dönem içinde belirli aralıklarla gönüllülüğe dayalı sınıf içi gözlem faaliyetlerinin planlanması ve uygulanması görevini de yürütmektedir.

Okul dışı öğrenme faaliyetlerine de önem veren bir birim olarak, bu faaliyetlerle sürekli eğitime destek olmak amacıyla faydalı linkler, güncel etkinlik takvimleri, konferans ve seminer duyuruları da paylaşmaktadır. Sürekli öğrenmeyi, öğretim görevlilerinin etkinliklere değerli katkı ve katılımlarını sağlamak için düzenlenen bu faaliyetlere yönelik güncel bilgiler, mesleki gelişim biriminin web sayfasından ve sosyal medya hesabından paylaşılmakta ve takip edilebilmektedir.

@gazimeslekigelisim (instagram)

Mesleki Gelişim Giriş

pdrunit@gmail.com

"Her öğretmenin, yeterince iyi olmadığı için değil, daha da iyi olabileceği için gelişme ihtiyacı duyduğu bir kültür yaratırsak, elde edebileceğimiz şey için herhangi bir sınır yoktur." Dylan William