Öğretim Dili Türkçe Olan Bölümlerin Muafiyet Sınavı (18 Eylül 2018-Hacı Bayram Veli Üniversitesi)
7 Eylül 2018 | 15:16

GAZİ ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MODERN DİLLER BİRİMİ

ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE YETERLİK SINAVINA DAİR BİLGİLENDİRME

2018-2019 Akademik Yılında öğrenim dili Türkçe olan bölümlerin 1. sınıf öğrencileri için 18 Eylül 2018 Salı günü saat 10.00’da İngilizce Yeterlik (muafiyet) sınavı düzenlenecektir: İngilizce Yeterlilik sınavı her öğrencinin öğrenim gördüğü fakülte veya meslek yüksekokulunda yapılacaktır.

1. Tüm öğrenciler sınava kendi fakültelerinde adlarının yazılı olduğu sınıfta gireceklerdir.
  1. Sınava gelirken, yanınızda fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, vs.) , öğrenci kimliği veya kayıt sırasında aldığınız öğrenci belgesinin olması gerekmektedir.
  1. Öğrenciler, 60 veya üstünde bir puan alırsa, 1. sınıf İngilizce dersinden muaf tutulacaktır.
  1. Sınav çoktan seçmeli 50 sorudan oluşmaktadır.
  1. Sınav aşağıdaki bölümleri içermektedir.
  • Dil kullanımı ve kelime bilgisi
  • Karşılıklı konuşma tamamlama
  • Okuma metni

İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrencilerin fakülte ve meslek yüksekokulları aşağıdaki gibidir.

• Edebiyat Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi