Hazırlık Yeterlik (Muafiyet) Sınavıyla İlgili Bilgiler
7 Eylül 2021 | 14:41

1. Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama 13 Eylül Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır. Öğrencilerin saat 09.00’da sınav binasında hazır olmaları gerekmektedir Birinci aşamayı geçen öğrenciler için ikinci aşama 15 Eylül Çarşamba saat 10.00’da yapılacaktır.

2. Sınavın her iki aşaması Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde bulunan Gazi Eğitim Fakültesi ve Fen Fakültesi dersliklerinde yüz yüze olarak yapılacaktır.

3. Sınavda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat edilecektir. Salon oturma düzeni ve salon öğrenci mevcudu sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenecektir.

4. Öğrencilerin sınav binasına girişte ateşleri ölçülecektir.

5. Öğrencilerin HES kodu sorgusu yapılacaktır.

6. Öğrencilerden son üç gün içerisinde yapılmış PCR testi sonucu ya da Covid-19 aşıları tamamlandığını gösteren aşı kartı istenecektir.

7. Sınav binasına sadece sınava girecek öğrenciler alınacaktır.

8. Sınav süresince tüm öğrencilerin ve gözetmenlerin maske takmaları zorunludur.

9. Sınav listesinde adı olmayan öğrenciler sınava alınmayacaklardır. Sınava girecek öğrencilerin listesi ydyo.gazi.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

10. 13 Eylül tarihinde gireceğiniz sınavın birinci aşaması Okuma (Reading) ve Dinleme (Listening) bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci aşamadan 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler sınavın ikinci aşamasına girmeye hak kazanacaklardır.

11.  15 Eylül’de uygulanacak sınavın ikinci aşaması ise Yazma (Writing) ve Konuşma (Speaking) bölümlerinden oluşmaktadır. Bu aşamada 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler başarılı sayılarak fakültelerinde eğitim almaya başlayacaktır.

Sınav hakkında daha detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki belgeyi dikkatli bir şekilde okuyunuz.

Hazırlık Muafiyet Sınavı bilgilendirme

Başarılar dileriz.