Yabancı Diller Yüksekokulunda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Katılımı ile Akreditasyon Töreni Gerçekleştirildi
1 Mart 2024 | 16:55

Uluslararası EAQUALS Akreditasyon Sertifikası Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın katıldığı törenle Yabancı Diller Yüksekokulu onur köşesine asıldı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Yüksekokul öncesinde Üniversitemiz çapında yabancı dil eğitimlerini merkezi olarak yürüten Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezinin ilk müdürü ve Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Dr. Fuat Altunkaya, Yüksekokulda uzun süre müdürlük görevini yürüten ve Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahit Çakır, Yüksekokul yönetimi, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.  

Konuşmasında Üniversitemiz genelinde program akreditasyonlarına verdikleri önemin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, uluslararası akreditasyon sürecini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Sözlerine sürecin Gazi Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimizin de katkıları ile başarı ile tamamlandığını belirterek devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, başta Yüksekokul yönetimi olmak üzere emeği geçen herkesi bu başarıdan ötürü tebrik etti. Prof. Dr. Musa Yıldız,  Üniversitemizin sağlamış olduğu uluslararası yabancı dil öğretim standartlarının bir ayrım gözetmeksizin Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce hazırlık programlarında teşkil edildiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilere geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. 

Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör ise konuşmasında, Üniversitemizin yabancı dil öğretimi alanındaki kurumsal tecrübesine vurgu yaparak, önceki dönemlerde müdür olarak bu tecrübeyi kuruma kazandıran isimlerin törene katılımının Gazi Üniversitesinin değerlerinin ve kazanımlarının nesilden nesile aktarılacağının en güzel göstergesi olduğunu dile getirdi. Dr. Güngör akreditasyon başarısının Rektörümüz liderliğinde Üniversitemiz bünyesinde teşkil edilen kalite kültürünün ve başarılı kurumsal dönüşüm sürecinin bir sonucu olduğunu vurgulayarak, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Dr. Fuat Altunkaya da konuşmasında kurumun bugünlere gelmek adına zorlu süreçleri geride bıraktığını ve bu tecrübenin arkasında büyük bir emeğin olduğu ifade etti. Dr. Altunkaya’dan sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Abdulvahit Çakır da konuşmasında Gazi Üniversitesi’nin yabancı dil öğretiminde hep ülkemizin öncü eğitim kurumları arasında yer aldığını dile getirerek, uluslararası akreditasyonun bu tecrübenin ülkemiz sınırları ötesine taşınmasına vesile olacağını belirtti. 

Rektörümüz ile daha önceki dönemlerde müdürlük görevi yürüten Altunkaya’nın ve Çakır’ın akreditasyon sertifikasını birlikte Yüksekokuldaki onur köşesine astıkları törende, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız aynı zamanda Üniversitemiz mezunu olan Dr. Fuat Altunkaya’ya ve Prof. Dr. Abdulvahit Çakır’a Üniversitemiz mezun kartlarını ve adlarına dikilen fidan sertifikalarını takdim etti. Prof. Dr. Altunkaya ve Prof. Dr. Çakır mezun kartı ve fidan sertifikası takdimlerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.  Tören sonrası bir süre öğretim elemanları ve öğrenciler ile sohbet eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız öğrenciler ile hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra Yüksekokulda incelemelerde bulundu.   

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image