“Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik Toplantısı” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Başkanlığında Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Katılımıyla Gerçekleştirildi
Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında, Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tekedere ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör ve öğretim elemanlarının katılımıyla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı;
“Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz. Siz değerli hocalarımızla birlikte olmak benim için gurur ve mutluluk kaynağıdır. Bildiğiniz üzere göreve başlamamızın üzerinden üç yıl rüzgar gibi geldi geçti. Sizlerin de çok kıymetli çabalarıyla Üniversitemizi hak ettiği konuma daha çok yaklaştırdığımızı düşünüyorum. Yakaladığımız bu başarı ivmesinin çeşitli sıralama ve performans endekslerine yansıması son derece memnun edici olmakla birlikte bu performansı sürdürme ve geliştirme sorumluğumuz devam ediyor.”
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bir araştırma üniversitesi olarak Gazi Üniversitesi’nin akademik çalışmalar, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı ile birlikte ulusal ve uluslararası performans derecelendirme indeksleri sıralamalarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Gazi Üniversitesinin, YÖKAK’ın değerlendirmesiyle 2022 yılında 30 yükseköğretim kurumu arasından 5 yıllık tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösteren 3 devlet üniversitesinden biridir. Bir büyük başarımız da araştırma üniversiteleri sıralamasında A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselmemiz oldu. Üniversitemiz sadece YÖKAK, YÖK ve TÜBİTAK tarafından değil, farklı uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından da dünya genelinde ve Türkiye’de sıralanmaktadır”
Bu minvalde yürütülen çalışmalar neticesinde yakaladığımız ivmenin çeşitli sıralama ve performans endekslerine yansıması bizleri memnun ediyor.
Üniversitemizde yükseköğretimde kalite standartlarının oluşturulması ve bu alanda uluslararası uyumluluğun sağlanabilmesi için 2005 yılında kalite değerlendirme ve geliştirme çalışmalarına başlandı. Aradan geçen 18 yılı aşkın sürede Üniversitemiz önemli tecrübeler edindi. Program akreditasyonu çalışmaları sonucu bugün 29 lisans, 12 tıpta uzmanlık ve 1 hazırlık programı akredite edildi. Kalite Komisyonumuzun uzunca bir dönemdir etkin biçimde yürüttüğü faaliyetlerinin ve çalışmalarının ürünlerini almaya başladığını büyük bir memnuniyetle ifade edebilirim. Şimdi kalite süreçlerine yeni kurulan kalite koordinatörlüğü, kalite komisyonu ve birim kalite ekiplerimiz ile daha güçlü olarak devam ediyoruz.”
Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise Kalite Komisyonu Kalite İyileştirme Planı 2023 Yılı İzleme Toplantılarının iyi uygulama örneklerinin paylaşılması açısından çok verimli geçtiğini ifade ederek, tüm birimlerimizin sırayla Kalite İyileştirme Planı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaları aktardığı, bu sayede de diğer birimlerin çalışmalarını da görerek kendi eksiklerini fark ettiğini belirtti.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmasına şöyle sürdürdü: “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun hem araştırma hem de toplumsal katkı bakımından çalışmalarını Üniversitemizin politikaları, öncelikleri ve hedefleri doğrultusunda yürütmeleri; Meslek Yüksekokulu kapılarının tüm araştırmacılara açılması ve özellikle kurumlar arası iş birliklerinin geliştirilmesi; önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde araştırmacı öğrencinin desteklenmesi; öğrenci topluluklarının araştırma faaliyetlerine katılımlarının sağlanması; faaliyetlerin görünür kılınması ve paydaş görüşlerinin iyileştirmelere aktarılması son derece önemlidir.”
Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantısı 8. oturumunda; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Tekedere ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör tarafından Kalite İyileştirme Planı kapsamında 2023 yılının ilk sekiz ayında yürütülen iyileştirme çalışmaları hakkında katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.