“PRELIM 3” Projesinin Kapanış ve Yaygınlaştırma Etkinliği Yabancı Diller Yüksekokulu Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
26 Şubat 2024 | 12:35

Üniversitemizin ortağı olduğu, Birleşik Krallık Sheffield Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yaptığı ve British Council (İngiliz Kültür) tarafından desteklenen “PRELIM 3 “Developing Teacher Support Sources for the Secondary School English Language Teaching Programme in Less Developed Regions in Türkiye” projesinin kapanış ve yaygınlaştırma etkinliği niteliğindeki “Materyal Geliştirme ve Uyarlama Konferansı” 23 Şubat 2024 tarihinde Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

On beş ay süren projede, ihtiyaç analizi basamakları takip edilerek Türkiye’deki İngilizce öğretmenlerinin İngilizce öğretim sürecinde karşılaştıkları dil öğretim materyalleri ile ilgili sorunlar ve ihtiyaçlar tespit edildi. Ortaya çıkan ihtiyaçlara göre, yabancı dilin etkin bir şekilde öğretilmesine ve edinilmesine destek olmak amacıyla, web-temelli İngilizce ders içerikleri ve materyalleri tasarlandı.  

Bu materyaller, öğretmenlere iki ay süren hizmet içi eğitimlerle sunuldu ve MEB’e bağlı ortaokul İngilizce sınıflarında pilot uygulamaları yapıldı. Hizmet içi eğitimlerde Üniversitemiz Yabancı Diller Eğitimi İngiliz Dili Eğitimi Dr. Öğr. Üyesi Büşra Çelen, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri Dr. Maide Yılmaz, Dr. Sevil Altıkulaçoğlu Kayaer ve Dr. Pelin Erdoğan eğitmen olarak yer aldı. Şanlıurfa/Halfeti, Gaziantep/Şehitkamil, İzmir/Selçuk, Gaziantep, Hatay/İskenderun, Van/Edremit, Trabzon/Ortahisar, Ağrı/Doğubeyazıt, Ankara/Sincan ve İstanbul/Bağcılar’da çeşitli ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenleri konferansın öğleden sonraki oturumlarında, projenin çıktısı olan web-temelli ders materyallerinin kullanımına yönelik deneyimlerini ve önerilerini paylaştıkları sunumları gerçekleştirdiler.   

Çeşitli akademisyenlerin ve uzmanların yer aldığı konferansta, projenin ulusal koordinatörlüğünü yapan Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı Güngör ile Üniversitemiz Uluslararası Danışma Kurulu ve Yüksekokulumuz Danışma Kurulu Üyesi British Council Türkiye Eğitim Direktörü Ayşen Güven’in yanı sıra, projeyi destekleyen NILE eğitimi kurumundan Martyn Clarke, proje ortağı Sheffield Üniversitesi’nden David Read, Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Amanda Yeşilbursa ana konuşmacılar olarak yer aldı.   

“PRELIM 3” Projesinin Kapanış ve Yaygınlaştırma Etkinliği Yabancı Diller Yüksekokulu Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 “PRELIM 3” Projesinin Kapanış ve Yaygınlaştırma Etkinliği Yabancı Diller Yüksekokulu Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image