Tıp Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencilerine kariyer planlamaya yönelik “Hekimlik Sanatı” konulu söyleşi gerçekleştirildi.
29 Nisan 2024 | 13:49

Yüksekokulumuz Hazırlık Sınıfında eğitim gören Tıp Fakültesi öğrencilerine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat’ın da katılımıyla “Hekimlik Sanatı” konulu kariyer planlamaya yönelik söyleşi Yüksekokulumuz Yönetim Kurulu üyesi ve Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atan tarafından gerçekleştirildi.

Söyleşide Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör öğrencilerimizin Hazırlık sınıfı sonrasında bölümlerinde alacakları eğitim ve mezuniyet sonrasında yetkinliklerini arttırma konusunda nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konularında alan uzmanlarıyla söyleşi ve etkinlikler yaparak öğrencilerimizin farkındalıklarını arttırmak için faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fazlı Polat açılış konuşmasında Gazi Üniversitesi olarak öğrencilerimizin üniversitemize adım attığı andan itibaren kariyerlerini şekillendirecek donanımları sunmayı hedeflediklerini dile getirerek Tıp Fakültesi özelinde iyi bir eğitim alarak hekimlik sanatını icra edecek öğrenciler için bu sürecin Hazırlık eğitimini de kapsadığını vurguladı. Öğrencileri üniversiteye giriş sınavında gösterdikleri başarıdan ötürü kutlayan Prof. Dr. Polat önlerindeki tıbbiye eğitimi süresince başarılar diledi.

“Hekimlik Sanatı” başlıklı söyleşisini gerçekleştiren Prof. Dr. Ali Atan, konuşmasında hekimliğin etik değerlerine bağlı olmanın altını çizerek meşakkatli bir eğitim süreci sonrasında yorucu ve fedakârlıklarla dolu bir iş hayatının tıp fakültesi öğrencilerini beklediğini ifade etti. Ancak, mesleğin duygusal mutluluğunun ve tatmininin parayla ölçülemeyeceğinin de altını çizen Prof. Dr. Atan bilhassa ülkemizin iyi hekim yetiştirme geleneğine vurgu yaparak öğrencilerin tıp alanında kendilerini her daim güncel tutabilmeleri ve yaşam boyu devam edecek olan mesleki gelişim ve öğrenim süreçlerinde yabancı dilin vazgeçilmez bir unsur oluğunu dile getirdi.

Öğrencilerin sorularıyla devam eden söyleşi Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Mustafa Akın Güngör’ün çiçek takdimiyle sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image