Yüksekokulumuzda “Kedi & Köpeklere Yaklaşım ve İlk Yardım” Semineri Düzenlendi
30 Mayıs 2024 | 13:00

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Ünitesince planlanan ve öğrencimiz Beste İpek KARA’nın yürütücülüğünü üstlendiği “Pati Dostu Gazi YDYO” öğrenci sosyal sorumluluk projesi kapsamında 30 Mayıs 2024 Perşembe günü Vet. Hek. Sayın Merve YURTSEVEN ve Vet. Hek. Sayın Ahmet YURTSEVEN tarafından “Kedi & Köpeklere Yaklaşım ve İlk Yardım” semineri gerçekleştirildi. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Patili Köy ziyaretinden önce öğrencilerin konu ile ilgili bilgilendirilmesinin hedeflendiği seminerde ilk olarak projesini tanıtan KARA, İkinci Şans projesi kapsamında Patili Köy’e toplanan ayni yardım çağrısını yineledi. Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Sayın Maide YILMAZ ise sokaktaki yaşama bir kap su bir kap mama ile destek olmanın önemini vurguladı. Vet. Hek. Sayın Ahmet YURTSEVEN kedi ve köpeklerde vücut dili ile ilgili önemli bilgiler verirken Vet. Hek. Sayın Merve YURTSEVEN ise sokak hayvanlarına ilk yardımın amaçlarından, ilk yardımda nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiğinden bahsetti. Veteriner Hekimlerimizin kendilerine eşlik eden patili dostumuz Dexter ile açık havada verdikleri uygulamalı eğitim ile seminerimiz sonlandırıldı.