2 Aralık 2025 Salı günü Atatürk Orman Çiftliği’nde gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes, Öğretmene Saygı” temalı etkinlik, hem doğaya katkı sağlama hem de öğretmenlik mesleğine duyulan saygıyı kalıcı bir izle taçlandırma amacı taşıyordu.
Etkinliğe, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan 40 kişilik gönüllü bir ekip katıldı. Katılımcılar, Yüksekokulun toplumsal katkı vizyonu doğrultusunda bir araya gelerek 150’yi aşkın fidanı toprakla buluşturdu. Dikilen her bir fidan, doğaya bırakılan bir nefes, geleceğe uzanan bir umut ve öğretmenlik mesleğinin üretken, iyileştirici ruhuna duyulan bir saygı olarak değerlendirildi.
“YDYO ile Doğa’ya Ses Ver” Sosyal Sorumluluk Projesi, çevre bilincini artırmayı, bireylerde doğayla bağ kurma farkındalığı oluşturmayı ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendirmeyi amaçlayan uzun soluklu bir sosyal sorumluluk girişimi olarak yürütülüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, yalnızca çevresel bir katkı sunmakla kalmayıp, aynı zamanda öğretim görevlileri ve öğrenciler arasındaki birliktelik ve dayanışma duygusunu da pekiştirdi.
Etkinlik boyunca gönüllüler, hem çevreye duyarlılık hem de sosyal sorumluluk bilincinin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadı. Doğanın geleceği için atılan her adımın, bireysel çabaların çok ötesinde toplumsal bir değer taşıdığı vurgulandı.
Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, çevreye duyarlı, topluma katkı sunan ve yaşadığı dünyaya karşı sorumluluk hisseden bireyler yetiştirme hedefi doğrultusunda, benzer etkinlik ve projelerle toplumda farkındalık oluşturmaya devam etmeyi planlamaktadır.
Akademik ve İdari Personele Yönelik Düzenlenen Genel İngilizce Kursları Başladı
Yüksekokulumuz Kalite İçselleştirme Programı EAQUALS Hibe Desteği Almaya Hak Kazandı
Gazi Üniversitesi YDYO’da LÖSEV’den Öğrencilere Farkındalık Etkinliği
Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu “Turuncuya Boyandı”
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.