GAZİ ÜNİVERSİTESİ
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
DGS Ek Yerleştirme, Mühendislik Tamamlama, Af ve Yabancı Uyruklu Yeni Kayıt Öğrenciler için
HAZIRLIK MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME
- Tüm öğrencilerimizin sınav yerleri http://ydyo.gazi.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Duyuruların dikkatle takip edilmesi rica olunur.
- Muafiyet sınavı iki aşamadan oluşmaktadır. İki aşama da 8 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır. Birinci aşama saat 10.00’da, ikinci aşama saat 14.00’da başlayacaktır.
- Sınavların tümü Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesinde yüz yüze olarak gerçekleşecektir. (Sınavının yapılacağı sınıflarla ilgili bilgiye http://ydyo.gazi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.)
- Muafiyet sınavından başarısız olup, İngilizce Hazırlık sınıfına devam edecek olan tüm öğrencilerimizin 9 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacak olan Seviye Tespit Sınavına girmeleri zorunludur. Öğrenciler, bu sınav sonucuna göre seviyelerine uygun sınıflara yerleştirileceklerdir. Sınav yerleri http://ydyo.gazi.edu.tr adresinden duyurulacaktır
- Seviye Tespit Sınavı sonucunda B1 grubunda başlayan öğrencilerimiz GÜZ Dönemi sonunda Güz Dönemi Yıl Sonu Sınavına (Final) girme hakkına sahip olacaklardır. Bu sınavdan başarılı olanlar hazırlık eğitimini başarı ile tamamlamış sayılacaklardır. Sınavdan başarısız olan öğrenciler Bahar döneminde hazırlık eğitimine devam edeceklerdir.
İNGİLİZCE HAZIRLIK YETERLİK (MUAFİYET) SINAVIYLA İLGİLİ BİLGİLER (Gazi Eğitim Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Tıp Fakültesi)
- Sınav iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama 8 Kasım 2022’de saat 10.00’da başlayacaktır. İkinci aşama 8 Kasım 2022’de saat 14.00’da başlayacaktır.
- Sınavın birinci aşaması, tüm dillerde Okuma ve Dinleme bölümlerinden oluşmaktadır. İngilizce dilinden sınava girecek adaylar için sorulara ilişkin bilgiler şöyledir:
- Okuma Bölümü (Reading Comprehension): Bu bölüm 50 sorudan oluşmaktadır. 20 soru boşlukları metne göre tamamlama (cloze test), 10 soru paragrafı en iyi tamamlayan cümleyi seçme (choose the best option to complete the given paragraph), 15 soru metne göre verilen soruları cevaplama (answer the questions according to the text), 5 soru paragrafta anlamı bozan cümleyi bulma (find the irrelevant sentence)
- Dinleme Bölümü (Listening Comprehension): Bu bölüm 25 sorudan oluşmaktadır. 5 farklı kısa konuşma (short conversation), 1 tane 5 sorudan oluşan uzun konuşma (long talk), 1 tane 5 sorudan oluşan konuşma (conversation), bir tane 5 sorudan oluşan görüşme (interview), 1 tane 5 sorudan oluşan ders (lecture).
- Sınavın ikinci aşaması, Yazma ve Konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Sorulara ilişkin bilgiler şöyledir:
- Yazma Bölümü (Written Production): Verilen konuya ilişkin görüş belirten bir kompozisyon (essay) yazma. (Kelime sınırı 200-300)
- Konuşma Bölümü (Spoken Production): Konuşma bölümü, bir öğretim görevlisi bir öğrenci olacak şekilde soru-cevap şeklinde yürütülecektir.
- 59,5 ve üstü puan alan öğrenciler başarılı sayılarak fakültelerinde eğim almaya başlayacaktır.
- Sınava gelirken, yanınızda fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, vs.) , öğrenci kimliği veya kayıt sırasında aldığınız öğrenci belgesi olması gerekmektedir.
- Yurt içinde veya dışındaki başka bir yükseköğretim kurumundan Gazi Üniversitesi’nin zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı olan lisans düzeyinde eğitim veren birimlerine yatay veya dikey geçiş yapan öğrencilerin, daha önce Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi alıp almadıklarına bakılmaksızın, Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun uygulayacağı Yabancı Dil Yeterlik Sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
- Yabancı Dil Hazırlık Programından muaf olabilmek için geçerli ulusal ve uluslararası sınavlara ve bu sınavlardan istenen puanlara ilişkin bilgiye web sitemizden (http://ydyo.gazi.edu.tr/posts/view/title/egitim-ogretim-ve-sinav- yonergesi-106463?siteUri=ydyo) ulaşılabilmektedir.